Logo

"A sportkaratéban látványosabb és gyorsabb a fejlődés. A tradicionális karate elsajátításához és szinten tartásához sok idő szükséges. Ennek egy része a technika, másik része pedig a lelki tényező."

"A karate-do a tudatnál kezdődik, és aztán a technika és a test következik."

(Shihan Takeji Ogawa)


Majster

Iskolánk 2011-ben, Milan Karafa mester hirtelen és váratlan halála, az általa Dióspatonyban alapított Karafa dojo somorjai részlegének megszűnése után alakult Harcművészetek Somorjai Iskolája néven. 2011 augusztusától iskolánk vezetésének feladatait Milan Karafa mester tanítványa és későbbi segédje, Horváth Attila mester látja el.

Iskolánk a hagyományos okinawai karate filozófiáját követi, melyhez hatalmas segítséget nyújt Michal Šlachtovský mester védnöki és szakmai felügyelete, az általa vezetett iskolázások és edzőtáborok tapasztalatai valamint a hasonló gondolkodású klubokkal való együttműködés.

Harcművészeti iskolánk már nem vesz részt versenyeken, céljai közt nem szerepelnek a sportsikerek - bár a versenykaratéban is voltak eredményei – sokkal fontosabb a testi és szellemi fejlődés valamint a karate valódi mondanivalójának és filozófiájának a továbbadása.